Cursuri cosmetica 2015

Cursuri cosmetica 2015

Cursuri cosmetica 2015

Majoritatea femeilor isi doresc sa fie frumoase si vesnic tinere. Pentru a arata bine este nevoie de ingrijire care presupune mai mult decat o simpla demachiere si o aplicare de crema acasa seara inainte de culcare. Pentru a avea un aspect mereu tanar, un ten ca de bebelus trebuie sa mergem la un salon de infrumusetare.

Acolo vei gasi profesionisti care te vor consilia cu privire la tipul de ten, calitatile si imperfectiunile lui, cum sa ne ascundem anumite defecte si cum sa ne ingrijim pielea in asa fel incat sa aiba un aspect luminos, odihnit si sa radieze de sanatate.

Exista numeroase tipuri de tratamente care se pot plia pe nevoile fiecarui tip de ten: tratamente anti imbatranire, tratamente de curatare, tratamente de intretinere.

Fie ca iti doresti sa lucrezi intr-un mediu modern, feminin, fie ca vrei sa lucrezi pe cont propriu avand propria ta afacere, proprii tai clienti, in numai cateva luni poti deveni un profesionist adevarat urmand cursurile unei scoli si invatand de la profesionisti.

Exista numeroase oferte pentru a parcurge un curs de cosmetician, difenta dintre ele ar fi pretul, durata si dotarile salilor. Cursurile pot dura de la 3 pana la 6 luni cu o frecventa de frecventare zilnica sau de doua ori pe saptamana.

Pentru a practica ulterior meseria de cosmetician trebuie in primul rand sa alegi o scoala acreditata de Ministerul Muncii si Educatiei si Cercetarii. Odata cu absolvirea acestui tip de curs vei primi un Certificat de Calificare emis de catre Ministerul Muncii, Educatiei si Cercetarii care iti da dreptul sa profesezi aceasta meserie, indiferent de locul unde alegi sa te angajezi. Acest tip de certificat este recunoscut si peste hotare.

Cursul de cosmetica este structurat in doua parti: o parte teoretica si o parte practica. Partea teoretica consta in predarea unor notiuni ce tin de tipurile de ten, caracteristicile si imperfectiunile lor.

Aplicarea cunostintelor teoretice in practica prin tratamente individualizate pentru fiecare ten in parte prin tratamente cosmetico-faciale, masti pentru infrumusetare, masaj facial, gomaj, cosmetica sprancenelor vopsirea genelor, vopsirea sprancenelor, aplicare gene false, epilare cu ceara, si prin aplicarea la nivelul tenului si gatului a unor aparate care prin caracteristicile lor pot corecta unele imperfectiuni redand tenului un aspect mai tanar.

Un astfel de tratament aplicat cu succes in cadrul cabinetelor de infrumusetare este microdermabraziunea. Microdermabraziunea este un tratament cosmetic de curatarea tenului. Cu ajutorul acestui tip de tratament un strat de piele reprezentat prin celule moarte este practic indepartat, iar o data cu indepartarea acestor celule moarte tenul isi recapata supletea si stralucirea. Acest tip de tratament cosmetic este total nedureros.

Exista scoli care abordeaza si unele notiuni de machiaj, unde cursantele pot invata un tip de machiaj basic precum si tehnica masajului (anticeluluitic, de intretinere).

Cursantul, in timpul practicii este supravegheat permanent de catre instructorul coordonator. Majoritatea scolilor ofera materialele pentru partea practica: creme, masti, aparatura etc. Cursantul va invata cum sa utilizeze anumite aparate care intra in cadrului unui program de cosmetica. Dupa ce ai terminat cele cateva luni de curs si ai absolvit un examen te poti angaja intr-un centru SPA. Aici consilierul de frumusete indruma clientii oferindu-le cele mai bune sfaturi potrivite nevoii fiecaruia. Centrele SPA le gasesti in majoritatea Hotelurilor (conditie esentiala pentru turismul de afaceri) mai ales in marile orase comerciale din tara noastra.

Te mai poti angaja de asemenea in saloane de infrumusetare, ca Freelancer, sau iti poti deschide o afacere ca antreprenor, dar asta implica alte costuri.

Conditii de inscriere pentru cursurile de cosmetica: cursantul trebuie sa fie absolvent de liceu, nu este neaparat nevoie de diploma de bacalaureat, o adeverinta eliberata de catre medicul de familie din care sa rezulte ca este apt pentru curs si, daca se percepe o taxa la inscriere.

Scolile ofera posibilitatea cursantilor de a-si plati taxa in rate egale pe toata durata cursului. Locurile de munca in acest domeniu reprezinta o alternativa viabila pentru orice tanara la inceput de drum si nu numai.
Tecu Iuliana

Author Info

admin

No Comments

Comments are closed.